Når du er inviteret til middag hjemme hos andre, hvad end det er nogle du kender meget godt eller nyere bekendtskaber, er det god pli og en fin gestus at komme med en form for værts- eller værtindegave. Gaven vil typisk være symbolsk, og du skal huske på, at det er tanken, der tæller. En gave som denne, der gives i forbindelse med, at der er nogle, som lægger hus til en begivenhed, vil ofte være en mindre gave, som ikke behøver at koste særlig meget. Der findes et hav af muligheder, når det kommer til værts – og værtindegaver, og det afhænger meget af personerne, som du skal besøge. Her får du 3 bud, som vil falde i de fleste menneskers smag. 

Gavekurven

Et oplagt valg er en gavekurv. Det er en gave, der fungerer både til ham, hende og til parret. I en gavekurv til hende kunne du sammensætte lækre plejeprodukter, the, chokolade eller hvad du ellers finder passende. Til ham kunne det være nogle lækre specialøl med lækre salte snacks, eller noget andet, du ved vil falde i hans smag. Til parret er der ligeledes mange muligheder. Du kunne eksempelvis lave en gavekurv med et lækkert udvalg af drinks, hvis parret du skal besøge er til det. Drinks gavekurven kan indeholde alle ingredienserne samt en opskrift på et par lækre drinks. 

Underholdningen

En anden god værts- eller værtindegave er en form for brætspil. Der findes mange gode brætspil, som kan bidrage til hyggen og give timevis af god underholdning. Du kan købe spil, som er oplagte at spille to og to, hvis det er en gave til et par. Du kan også købe et spil, som kan underholde hele familien, eller som er oplagte at hive frem i sociale sammenhænge. Du kan jo medbringe et spil, som du selv har lyst til at spille, og så kan det være, at du er heldig, at værterne hiver det frem i løbet af aftenen. 

Den personlige 

Det sidste bud på en gave er hjemmelavede gaver. Hvis der er et eller andet, du er dygtig til, eksempelvis at strikke, hækle, lave smykker, glaskunst eller lignende, så vil det være en oplagt gave at give til værten. Det er en meget personlig gave, der viser, at du har tænkt på dem, du skal besøge. Du behøver ikke at være god til noget for at give en personlig gave, du kan også vælge at få fremkaldt et billede af jer sammen og sætte det i en fin ramme, eller du kan bage nogle lækre småkager, sammensætte en buket fra haven eller noget helt tredje. Det er helt op til dig, hvad du magter og har lyst til.