gaver til forældre

Nybagte forældre har rigeligt at se til, og det bedste, du kan give i fødselsdagsgave eller dåbsgave, er måske ikke det, du regner med. Det er ganske rigtigt tanken, der tæller, men nogle gange er dét ikke nok.

Du kan i denne artikel læse om tre gode ting, du kan give nybagte forældre, som vil hjælpe dem på deres fremadrettede rejse.

Aktivitetslegetøj: Forældrenes mareridt, babyens behov

Aktivitetslegetøj til baby er sjældent noget, der står højt på forældrenes ønskeliste. Legetøjet kan være larmende og distraherende, og det er ikke altid det, de har brug for.

Men aktivitetslegetøj er godt for børn, når de skal lære om farver og lyde. Hvis du planlægger at give sådan noget legetøj i gave, så gør forældrene en tjeneste og vær sikker på, at det er muligt at slukke for legetøjet. På den måde kan forældrene få fred en gang imellem.

Tøj og tilbehør

Babyer vokser ud af tøj fra dag til dag, og det er derfor en rigtig god idé at give de nybagte forældre noget i forskellige størrelser, så det ikke bliver endnu en udgift til deres side. Det gør det også nemt for dig: Hvis du ikke kender babyens størrelse, så køb noget, du ved er for stort. Så kan det bruges om et par måneder, og du vil have sparet forældrene for nogle penge.

Sko og hue er også en god gave, især hvis vinteren nærmer sig. I sommertiden kan en hat være en god idé, da barnets følsomme hud lettere bliver skadet af solen.

Tøj og tilbehør er en af de bedste måder at hjælpe nye forældre.

Praktiske gaver

En praktisk gave er ting, der hjælper både baby og forældre. Det kan være tallerkener til den lille, et svøb, børnebestik eller andre ting, der vil blive brug for inden længe. Hvis forældrene har en ønskeliste med specifikke ting, så køb noget derfra eller noget, der minder om det – hvis det står på listen, vil det blive godt modtaget!

Har du selv haft børn, og har du senere hen fundet noget, du ville ønske, du kunne have brugt, så skaf det til dem. Hjælp dér, hvor du kan, og giv råd, uden at virke for påtalende. Forældre skal lære selv, men det gør ikke noget at give dem lidt støtte på vejen.

Et gavekort til babybutikker er også en god gave, idet det vil kunne spare forældrene for en pæn sum penge.