Hans fødselsdag er lige om hjørnet, og du vil gerne forkæle ham med en gave, som han bliver glad for – ikke bare noget han har brug for. Og her er det oplagte valg at give ham en form for smykke.

Det er nemlig ikke kun kvinder, der er vilde med at iklæde sig sølv og guld, når man vil gøre noget ekstra ud af sig selv. Lige så er de fleste mænd også glade for at have ét eller andet, man lige kan tage på – til hverdag eller til festlige begivenheder. Men hvilke typer smykker er oplagte at give til en mand? Du får 5 gode bud lige her.

Læderarmbånd

En af klassikerne blandt smykker til mænd er læderarmbåndet. Det kommer i mange varianter: En tyk lædersnor, en tynd lædersnor, flere bånd snoet sammen eller rundt om håndleddet. Med plads til at sætte sølv- og glaskugler på eller bare elegant i sin enkelhed.

Vil du give et læderarmbånd i gave, er der altså mange muligheder. Og her gælder det om at kende herren, som skal modtage gaven. Er han til det lette og fine eller til det mere robuste og maskuline?

Sølvkæder

Sølvkæder er også et stort hit blandt mænd, om det så er en sølvkæde til at låse om håndleddet eller til at hænge om halsen. Sølvkæder fås også i mange varianter, brede og smalle og med mulighed for at pynte yderligere eller ej. På den måde kan en sølvkæde både være ekstravagant, og den kan være enkel. Et godt tip er at gå efter noget, du også selv kan lide, og som du har lyst til at se ham med.

Vedhæng

Med en kæde af sølv eller guld og et pænt vedhæng, så er gaven hjemme. Et flot kors eller en anden figur, som betyder noget for ham, kan gøre smykket til en vinder – og et smykke, som du ved han vil gå med, fordi det har betydning.

Et populært herresmykke er fx hundetagget, som man kender det fra krig, hvor navn, fødselsdato, blodtype mm. kan indgraveres.

Ure

Hvis du vil være helt sikker på, at din smykkegave holder, så vælg et ur. Det er en af de eneste smykker, som størstedelen af det mandlige køn iklæder sig af ren og skær nødvendighed. Samtidig kan uret også være enormt elegant med en flot urskive og fx en lækker læderrem.

Ørering

Et anden oplagt smykke er selvfølgelig øreringen. Hvis du ved, at han har et hul i det ene øre, så kan du give ham en simpel ørering i sølv eller guld. En sådan ørering kan også sagtens have et lille vedhæng på. Det er en gave, som han helt sikkert vil blive glad for.