Står du og skal være gæst til en barnedåb? Så går du formentlig og overvejer, hvad man kan give i barnedåbsgave. Det er ikke altid nemt lige at finde på, særligt hvis man ikke selv har børn og har børneudstyr inde på livet. Her vil vi komme med nogle tips til, hvad du kan give i barnedåbsgave.

Man kan dele gaverne op i flere kategorier:

  1. Legetøj
  2. Pynt til værelset
  3. Den praktiske gave
  4. Tøj
  5. Minder
  6. Den hjemmelavede gave.

Legetøj til stor fornøjelse for barnet

Legetøj falder altid i god jord. Man kan vælge at købe aktivitetslegetøj til det lille barn, men man kan også sagtens vælge at købe legetøj, som passer til det lidt større barn. Det gør bestemt ikke noget, at gaverne fordeler sig ud over et par år, så der hele tiden er noget nyt og spændende, som passer til barnets alder. Af aktivitetslegetøj er ting som rangler, legetæpper og ting, der siger lyde, eller som skal stables. Bamser er også altid et stort hit.

Giv en gave, der gør børneværelset hyggeligt

Pynt til værelset er altid sjovt. Det kunne være søde wallstickers, nye gardiner, billeder, en sengelampe, eller hvad man nu lige synes, der kunne være pænt.

Det praktiske babyudstyr som gave

Den praktiske gave omfatter alle mulige former for babyudstyr. Her kan man også give en lidt dyrere gave eller være nogle stykker, der ligger sammen om ting såsom en autostol, der passer til barnets næste størrelse.

Tøj i flere størrelser er altid et hit

Tøj kan altid bruges. Børn er storforbrugere af tøj. I starten er det primært fordi, de vokser ud af tøjet efter få måneder. Tøj er derfor en oplagt gave, så forældrene ikke skal punge helt så meget ud i starten af barnets liv. Her vil det også være praktisk at købe flere størrelser frem, eksempelvis op til størrelse 74 eller 80.

Skab et evigt minde om barnedåben

Minder er altid gode at have. Ting, som kan bruges som minder, er en sparegris, en dåbsrulle, et indrammet foto eller andre pyntegenstande, som barnet kan beholde gennem livet som minde om sin barnedåb.

Den hjemmelavede gave

Den hjemmelavede gave er oplagt for dem, der er meget kreative. Her kan man eksempelvis strikke en flot trøje eller lave noget pænt pynt til værelset. Det kan også være, at man er god ved en symaskine og derfor kan sy gardiner, tøj, sengetøj eller andet til den lille ny.