December er en måned fuld af traditioner, og det kan nærmest være forbundet med fare at lave om proceduren eller lave nye tiltag, der forventes at skulle gentages hvert år fremadrettet. Men nogle traditioner er både hyggelige og ubetinget julede.

Gaver i julesokken for eksempel. De kan komme hver dag eller kun til advent, og det kan være fra enten mor og far, nissen eller julemanden – hvad I nu tror på i jeres husstand. Dog kan det være svært at finde 24 gode, små pakker. Det kan selvfølgelig være spiselige gaver – en pakke rosiner, en mandarin eller en lille chokolade – men det kan også være en fin eller sjov julepynt.

Alternativt kan det være noget kreativt, børnene skal lave selv. De kan få nye glimmer-tusser (åbn pakken og del tusserne op, så er der gaver til flere dage), modellervoks eller lignende. Puslespil er også gode – de kan også strækkes over flere dage, men så skal du helst bygge puslespillet, inden du deler brikkerne i dagsrationer, så dagens brikker faktisk kan sættes sammen.

Slut med sure julesokker

Men sokker er selvfølgelig ikke kun noget, der kommer julegaver i – der kan også sagtens være strømper i pakkerne under træet. Sokker er måske den mest undervurderede julegave i hele verden, og hvorfor egentlig det, når vi alle sammen bruger sokker nærmest hver eneste dag?

Kender du en, som døjer med sure tæer, vil et par bambus strømper være et sikkert hit. De er gode for både fødderne og miljøet, og så er de både bløde og behagelige. Eller alle børns hadegave; uldsokker (hjemmestrikkede eller ej). Men på en fodkold vinterdag, er der alligevel ikke noget bedre end varme strømper.

Til sidst et tip: kvinder mangler altid – ALTID – nye nylonstrømper, da de har en kedelig tendens til ikke at holde så længe ad gangen.