Tørdragten kan være en rigtig god gave til en, som ofte befinder sig i vandet, da den kan hjælpe dem når de er i vandet. Den er specielt relevant til dem, som i forvejen sejler i kajak og lignende på det åbne hav.

En tørdragt bliver ofte brugt i forbindelse med dykning, windsurfing, havkajak, men også som overlevelsesdragt for søfolk. Er du på udkig efter en lidt anderledes gave, så kan du købe en tørdragt, da den kan blive nyttig. Hvis du selv dykker, windsurfer eller sejler i havkajak, så kan du give det til en god ven eller familie, som du gerne vil have med ud på vandet, så de kan få en oplevelse sammen med dig.

Hvad er forskellen på tørdragt og en våddragt?

Det ligger lidt i navnet, da man i en våddragt bliver våd, når det er man har den på. Dragtens funktion er ikke at holde dig tør, men at sørge for, at du ikke bliver kold, når det er du befinder dig i det kolde vand. Våddragten bliver gennemblødt med det samme, og vandet som kommer ind, vil ligge som et lag isolering mellem huden og våddragten, og det befinder sig i luftlommer. Det bliver så også varmet af kropsvarmen, så du vil være meget varmere end, hvis nu ikke du havde en våddragt på.

Udover at dragten holder dig varm, så sørger den også for, at du vil opleve en ekstra opdrift, hvis nu du skulle falde i vandet.
Tørdragten er så modsat af våddragten, da dens store funktion er at holde dig tør. Tørdragten er fuldstændig vandtæt, og en tørdragt anbefales ikke til sport, men det kan være smart i nogle situationer. Men den har ikke som funktion at holde dig varm, ligesom våddragten har af funktion. De fleste fastslår samtidig, at tørdragten altså er mere behagelig at have på, end våddragten den er, og det er en af grundende til at tørdragten er blevet yderst populær.

De forskellige tørdragter

De fås i mange forskellige variationer, så det kan være svært at finde den rigtige, når jagten på gaven går ind. Der findes nogle i åndbare materialer, men også ikke åndbare materialer. Hvis man går efter tørdragten i åndbare materialer, så øger det komforten i dragten markant, for personen som benytter den og har den på. Der ophobes nemlig som tidligere beskrevet en indre fugt, som er med til at øge sikkerheden, hvis det er man befinder sig i det kolde vand. Hvis man har planer om at skulle ud og prøve kræfter med bølgerne, så er det relevant at købe en dragt med dobbelt fals. For at være sikker på at dragten sidder så tæt som muligt, så er latexmanchetter også relevant at overveje, og man kan så jagte en tørdragt med neoprenmanchetter, som så gør det meget mere behageligt.

Tilbehør under dragten

Tørdragten holder dig ikke varm, så derfor er et godt isolerende lag under dragten relevant. Der findes så det, som beskrives som ”bamsedragten”, som er en heldragt, som man kan have på under sin tørdragt. Et godt råd er, at man bør sørge for at plejen af tørdragten giver den et længere liv.

Hvis man vasker den i vaskemiddel, så ånder den bedre, samtidig med den holder længere, og plejning af lynlåsen er også godt for vedligeholdelsen. Så som i så mange andre situationer, så er vedligeholdelsen god at have med i baghovedet, så man sørge for, at man kan bruge en velfungerende tørdragt, og det er værd at nævne for personen, som du køber tørdragten til, så vedkommende får nogle gode ture.