Det kan være svært at finde den rette gave. Ofte er det meget de samme ting, man ender med at give. Det er lidt sjovere at give en særlig gave, som ikke bare er købt i det lokale shoppingcenter.

Vi giver dig her en masse kreative gaveidéer, som du nemt kan lave selv. Vi kommer ind på:

  • Noget til haven
  • En gave til hjemmet
  • En personlig gave.

Lav noget til haven

Er vedkommende, der skal have gaven, vild med at gå og pusle i haven, er det oplagt at lavet noget dertil. Der er en masse skønne muligheder, som du helt selv kan lave.

Du kan lave en blomsterkrukke, hvor du selv planter en masse skønne blomster i. Når du personligt har stået med fingrene nede i krukken, lægger du lidt mere kærlighed i, hvordan det kommer til at se ud.

Du har mulighed for at sætte dit helt personlige touch på, hvordan den skal se ud. Derudover har du også mulighed for at tage inspiration fra vedkommendes have. Du kan derfor lave en blomsterkrukke, der passer perfekt til de andre blomster og planter i haven.

Er du til lidt mere håndværksmæssige udfordringer, kan du lave noget ud af træ til haven. Det kan for eksempel være et fint fuglehus eller et foderbræt af en art. Det kan også være en blomsterkasse med fine udskæringer.

Mulighederne er mange. Det er kun kreativiteten og dine håndværksmæssige evner, der sætter grænsen.

Lav en hyggelig gave til hjemmet

Er vedkommende mere til indretning og boliginteriør, kan du lave dit personlige take på en gave til hjemmet. Bliver vi i det håndværksmæssige, kan du lave en taburet til hjemmet. Det kræver, at du har styr på, hvordan man laver den. YouTube kan dog ofte være en god hjælp.

En gave, der er lidt nemmere at gå til, er noget med glas og lyskæder. Der findes en masse fine glaskupler, glascylindere og så videre. Disse glasbeholdere kan du dekorere med glasmaling og på den måde give dem et helt personligt præg.

Når du er færdig med at dekorere glasbeholderen, kan du putte en neutral lyskæde ned i den. Lyskæden vil nu fremhæve de fine farver, du har dekoreret glasbeholderen med. Det kan være en smuk og kreativ gave at give.

Sammensæt en personlig gave

Vil du lave en mere personlig gave, skal du lave noget, der omfavner vedkommendes personlighed i en gave. Der er mange skønne muligheder at vælge imellem.

En af de oplagte løsninger er at lave en billedcollage af en art. Her kan du samle en masse billeder af vedkommende og personer i vedkommendes liv. Det kan for eksempel være en familiekollage. For at gøre gaven ekstra kreativ kan du sætte forskelligt pynt på collagen for at give noget dybde til den.

Er vedkommende vild med specialøl, er der flere steder, hvor du har mulighed for at sammensætte din egen smag. Det kan være en rigtig god måde at give en personlig gave. Du kan nemlig opkalde smagen efter vedkommende, der skal have gaven.

Dette er blot for at nævne nogle få kreative gaver, der forhåbentlig kan give dig lidt inspiration. Nu skal du blot finde ud af, hvad der er den bedste løsning til vedkommende, du skal give en gave til.