Når du er inviteret til en konfirmation, står du også overfor den opgave at skulle finde på den helt perfekte gave til konfirmanden. Det er ofte rigtig svært at finde på en gave, så dette er ingen undtagelse. Det kan være svært at finde på noget, der både overrasker og glæder konfirmanden. Du har nødigt lyst til at skuffe på den store dag.

Her får du inspiration til gode konfirmationsgaver.

Køb gave ud fra hans/hendes interesser

Hvis der er en slags gaver, der varmer, så er det, når det kan mærkes, at du har tænkt lidt ekstra over den. Når du giver noget, som kræver, at du kender konfirmanden godt. Derfor kan du vælge at købe en gave ud fra konfirmandens fritidsinteresse. Hvis han/hun f.eks. går til en sport, kan du give noget nyt udstyr el.lign. Konfirmanden kan kun blive glad for at modtage en gave, der har med hans/hendes hobby at gøre.

Hvis du skal købe en gave til en konfirmand, der er vild med badminton, kan du finde et udvalg af badmintonketchere her.

Giv en fed oplevelse

Når du er tom for idéer hvad angår en gave, er det altid et sikkert valg at gå efter en oplevelsesgave. Det betyder dog ikke, at en oplevelsesgave behøver at være kedelig eller uoriginal. Faktisk kan du finde rigtig mange fede oplevelser, som konfirmanden enten kan opleve selv, sammen med dig eller med en helt tredje.

Hvis du vil på jagt efter en oplevelsesgave, skal du selvfølgelig overveje, hvad han/hun vil synes, er fedt. Det kan f.eks. være bodyflight i vindtunnel, bridgewalking, flødebollekursus, et fotokursus, en tur i en sportsvogn m.m. Der er alverdens forskellige muligheder. Det fede ved en oplevelsesgave er, at konfirmanden får en oplevelse i bagagen, som han/hun aldrig vil glemme. Det er en gave, som du ikke kan gå galt i byen med.

Lad gaven blive et minde om dagen

Du kan også give sådan en slags gave, som for evigt vil minde konfirmanden om den store dag. Det kan f.eks. være et smykke, som han/hun kan bære og derfor blive mindet om dagen. Hvis du f.eks. giver penge eller elektronik i gave, er det ikke noget, der som sådan vil blive husket og holde ved længe. Der er intet i vejen med penge og elektronik, men hvis du gerne vil give en mere unik gave, kan det f.eks. være et smykke, en vase, en lille skulptur el.lign. Noget som vil minde konfirmanden om hans/hendes konfirmationsdag, og som han/hun kan blive ved med at tage med sig.

Lav en personlig gave selv

Hvis du virkelig vil give noget unikt og overraske, kan du lave en gave helt selv. På den måde er du sikker på, at den bliver personlig. Du kan f.eks. lave en fotobog med gode minder, en tale, en personlig gavekurv med alle hans/hendes favoritting. Det er forskellige muligheder, så det er bare at være kreativ. Sådan en slags gave vil også altid falde i god jord.