Kender du en vaskeægte kaffe-connoisseur, der fortjener en gave? Så skal du lige tage et kig her, hvor du kan finde inspiration til kafferelaterede gaver, der vil være et sikkert hit hos din kaffeelskende ven.

Selvfølgelig er en lækker kaffe- eller espressokop en oplagt gaveidé, men de fleste kaffeelskere har allerede en yndlingskop eller -krus, så det er måske ikke den mest originale idé. Prøv i stedet at kigge efter noget lidt ud over det sædvanlige.

Giv en fed kværn

Det allerførste skridt på vejen mod bedre kaffe er friskmalede kaffebønner. Derfor vil langt de fleste nok blive glade for en kaffekværn. De hele kaffebønner holder nemlig meget bedre på smag og aroma end formalet kaffe, og så dufter friskkværnet kaffe jo bare helt fantastisk.

Skal du finde en gave til den garvede hjemmebarista, kan du kigge efter Eureka espressokværne. Der skal nemlig bruges en kværn af en helt særlig kvalitet for at kunne male den helt fine kaffe, som skal bruges til espressobrygning.

Blandede bønner – Alt man nogensinde kunne ønske sig

En anden oplagt gaveidé kan være en pose rigtig gode kaffebønner. Lavazza er et italiensk risteri, der har specialiseret sig i kafferistning gennem generationer – og det kan smages.

Selvfølgelig er der stor forskel på, hvilke kaffebønner man foretrækker, så det ville garanteret også blive populært, hvis du valgte nogle forskellige kvalitets-kaffer, så der virkelig er mulighed for at udforske forskellene i smag og duft – for kaffe er ikke bare kaffe!

Sammensæt en kaffepakke, der indeholder både lyse og mørkristede bønner, tørrede og vaskede bønner, Robusta og Arabica-bønner og forskellige oprindelseslande, så der virkelig er noget variation.

Der findes selvfølgelig rigtig mange lækre kaffeblends, hvor forskellige kaffer er sammensat for at komplimentere hinanden, men smagsnuancerne og -forskellene er tydeligst, hvis du vælger single-origin frem for blends.