En børnefødselsdag er altid en stor ting, når man er forælder. Det er en milepæl, og en vigtig dag for barnet. Det kræver derfor også en god gave. Men en god gave kan være ret svær at finde. Det skal både være noget nyttigt, men også noget, som dit barn ønsker sig. Hvis dit barn er startet i skole, kan et skrivebord være en god ide. Her kan de lave deres lektier og andre kreative ting. På den måde behøver de ikke sidde ved køkken- eller stuebordet. Du kan finde hæve/sænkeborde ved at klikke her. Udover praktiske ting kan det også være en god ide at overveje dit barns interesser – måske er der noget, de virkelig ønsker sig?

Spørg om ønskelisten

Et godt sted at starte når du skal finde en gave, er ved at kigge på ønskelisten. Du kan sammen med dit barn lave en ønskeliste, som dem der køber gaver, kan følge. Her kan du også selv få inspiration til gaver, som du kan købe. Der er kun fødselsdag en gang om året, og dit barn kan derfor skrive alt det på ønskelisten, som han eller hun drømmer om. Prøv dog at hjælpe dem, så der kun kommer realistiske ønsker på. Det er måske ikke nemt hvis det eneste på listen er en pony eller en rumraket.

Køb praktisk – til en grænse

En praktisk gave er altid en god måde at finde gaver til dit barn på. Det er måske dig der har mest styr på, hvad dit barn mangler. Måske mangler de et barn nye sko, eller et nyt sæt regntøj. Det er dog vigtigt at huske, at gaven også skal bringe glæde. Det er ikke altid at børn bliver helt vildt begejstrede for praktiske gaver – køb derfor en lille ting ved siden af, som du ved, de vil kunne lide.