Dåbsdagen er den første store fest til ære for barnet, og derfor kan der også være høje forventninger til gaverne (naturligvis ikke fra dåbsbarnet, der ikke forventer noget som helst). Der er mange traditioner for, hvad man bør give i dåbsgave, og det kan være svært at vælge den rigtige.

Tricket er at finde den perfekte balance mellem brugbart og mindeværdigt. Det kan virke lidt ærgerligt at give en dåbsgave, der først kan bruges til noget, når barnet er vokset op – men det er også lidt træls at give en gave, der kun kan bruges i et par måneder. Læs med her, og bliv inspireret med nogle langtidsholdbare dåbsgave ideer.

Skal det være en klassisk dåbsgave eller noget mere originalt?

En traditionel dåbsgave kan for eksempel være en sparegris eller en sølvske med barnets navn og dåbsdato indgraveret. En anden populær idé er H. C. Andersen eventyr eller andre klassiske eventyrbøger. Eller måske børneservice, der kan gøre gavn dagligt gennem opvæksten.

Blandt de nyere dåbsgave-trends finder du de ikoniske Kay Bojesen træfigurer, der både er søde og sjove at have stående i børneværelset, men som også kan blive taget med videre gennem voksenlivet. Også her er der rig mulighed for at få graveret en personlig hilsen, navn eller dato, så både barn og forældre altid kan huske, hvor den kommer fra.

Georg Jensen flag med gravering er en moderne klassiker, der kan bringe glæde til hver eneste fødselsdag. Der findes mange forskellige bordflag, og det er da lidt sjovt senere i livet, at have sit eget dåbsflag, man kan tage med videre.

På https://www.dahlsgravering.dk/ kan du finde et stort udvalg af gaveartikler, og der er altid gratis gravering inkluderet i prisen. Her er både traditionelle og typiske dåbsgaver, og med en personlig indgravering, kan du gøre gaven fuldstændig uforglemmelig.