Hvad er den bedste gave til vinelskeren? Ja, det ville nok være en flaske vin, og så skal du bare vide, om personen er til hvidvin, rødvin, rosévin eller har en forkærlighed for mjød. Men hvis du vil tænke lidt ud af boksen, skulle du måske i stedet give vinelskeren en gave med lidt længere levetid, som kan få det bedste frem i vine. Svaret kunne fx være vinglas, som du kan finde her til flere typer vine.

Vin skal altså ikke drikkes fra et krus

Er det ikke lidt ligegyldigt, hvad du drikker vin fra? Svaret er nej. For det første er der sociale koder for, hvad vin skal drikkes fra. Har vinelskeren et selskabeligt lune, så skal vedkommende kunne byde på rødvine serveret i klare rødvinsglas med bred åbning. Ved hvidvin skal glas med smallere åbning anvendes. Til champagne en endnu smallere åbning, så den mousserende vin ikke mister sin styrke.

Giv din vinelskerven glassene til at holde festen kørende

Med et dedikeret vinglas er det nemmere for vinelskeren at skabe den rette stemning, når der er gæster forbi. Det vil sige en stemning, hvor vin ikke bare bælles ned, men nydes. Enten for sig selv eller som supplement til en lækker steak eller sød dessert. Ved større fester, der ikke er raves, men hvor gæsterne er fint klædt på, er det at stikke dem et champagneglas i hånden den gode velkomst.

Er vitrineskabet fyldt med vinglas? Så giv snapseglas

Snapseglas til julefrokoster skal ikke ej forglemmes som en god gave til din ven, der ikke ønsker at leve livet ædru. Hvis din kammerats vitrineskab allerede er fyldt med vinglas, så er snapseglas eller for den sags skyld whiskyglas en god gave at give. Så kan vinelskeren prøve andet sprut i ny og næ.