Der kan være nogle tidspunkter i livet, hvor du ønsker at give dine børn eller andre i familien en stor og helt særlig gave, men hvad skal det være? Der er mange forskellige muligheder. Det er bare lige med at finde den gave, der er unik og passer for dig.

Her i indlægget kommer vi med inspiration til tre helt specielle gaver. De er alle i den store størrelsesorden. Disse er:

  • en anpart eller overdragelse af virksomhed
  • overdragelse af barndomshjem
  • forskud på arven.

En anpart eller overdragelse af virksomhed

Har du din egen virksomhed, kan det være værd at overveje at inddrage dine børn i den. Det kan du gøre på flere forskellige måder.

Først og fremmest kan du give dem en andel i virksomheden. Det vil ofte betyde, at de får noget medbestemmelsesansvar. De kan også være en passiv del af virksomheden. Det kan I gøre, som det passer jer.

Skal du snart på pension, kan du overveje at overdrage hele virksomheden til dine børn. Det er et lidt større projekt. Det kan dog være en rigtig god måde at drive virksomheden videre i familien på.

Ønsker du at foretage en virksomhedsoverdragelse, skal du have en advokat ind over. Læs mere om det her.

Overdragelse af barndomshjem

Bor du stadig i det hjem, hvor dine børn er vokset op, kan dette være en god gave. Det er ikke helt ualmindeligt, at et barn i familien overtager et barndomshjem, når det bliver for stort for forældrene.

Der er noget helt fantastisk over at kunne starte en familie i det hjem, hvor man selv er vokset op. Denne form for gave kan derfor være en stor succes.

Har du flere børn, skal du dog nøje overveje, hvordan du griber det an. Det kan jo være, at der er flere, der ønsker at overtage hjemmet. Du skal derfor være meget påpasselig, hvis det er denne type gave, du vil give til en i familien.

Forskud på arven

En anden større gave, der også er meget anvendt, er forskud på arven. Det kan være en god gave, hvis dine børn har nogle drømme, hvor de mangler kapital. Det kan for eksempel være, at de ønsker at købe et hus eller en bil. Det kan også være, de drømmer om en længere rejse.

Fordelen ved at give et forskud på arven som gave er, at modtageren kan gøre alverdens ting med gaven. Det er en gave, der åbner op for en masse muligheder. Det kan derfor være en helt fantastisk gave at modtage på det rigtige tidspunkt.