Det helt korte svar er: “Ja, selvfølgelig kan du det.” Det lidt mere uddybende svar er nok noget i retning af: “Hvis modtageren ville blive glad for en vandpibe, er det en god gave, men det er en god idé at købe ind, så den kan tages i brug.”

Det betyder i grove træk, at en vandpibe er en lidt kedelig gave, hvis man mangler tobak og kul til vandpibe. Indrømmet kan det være svært at vælge en vandpibetobak til andre, for der findes så utroligt mange forskellige smage og kvaliteter. Et relativt sikkert valg ville være en af de meste populære smagsvarianter – for eksempel vandmelon eller mint.

Er en vandpibe dyr?

Selvfølgelig kan du finde vandpiber, der ligger i den dyre ende; mundblæst glas, krystal osv., men du kan også sagtens finde billige vandpiber, der er lige så gode at ryge på (men lidt mindre fancy at kigge på). Det koster heller ikke en formue at købe kul og tobak, så alt i alt er det en relativt budgetvenlig gaveidé.

Vil du være sikker på vandpibetobak af højeste kvalitet, kan du kigge efter Social Smoke, der er et relativt nyt mærke, som har specialiseret sig i at lave netop tobak til vandpiber. De har et stort udvalg af de mest populære smage, og der er med garanti noget for enhver. Det er også muligt at blande forskellige smagsvarianter.

Hvem vil blive glad for en vandpibe?

Potentielt kan alle blive glade for en vandpibe, og der findes ikke nødvendigvis en bestemt aldersgruppe. Vandpiber er især populære blandt det yngre segment, men det er hyggelig og social rygning, der sagtens kan være samlingspunkt ved festlige arrangementer. Det eneste virkeligt vigtige er, at modtageren er fyldt 18 – ellers kan de ikke selv købe tobak til den.