Gaver er både vildt dejlige, men også en smule besværlige. Hvordan det er hvad, giver vist sig selv. Når man blot modtager er den ren fryd, men når man også skal være gavegiver, bliver det straks en vanskeligere opgave. Hvad skal man give, hvor meget må det koste og mange andre svære spørgsmål dukker op, når man skal finde på gaver til andre.

Selvom, at det er en svær og til tider besværlig opgave, er det også en rar opgave. Det er en rar følelse at give andre mennesker gaver. At vise, at man tænker på dem og se deres glade ansigt, når de pakker den op, er dejligt. Gaver kan være mange ting. Der findes et utal af forskellige ting, som man kan give i gave. De kan også være praktiske. Et eksempel på en praktisk gave, er blækpatroner. Læs mere om, hvorfor praktiske gaver også er gode gaver nedenfor.

Det viser, at der er tænkt over tingene

Som tidligere nævnt, kan praktiske gaver være mindst ligeså gode som eksempelvis et gavekort eller spaophold. Årsagen til det, ligger primært i, at det er et udtryk for, at man kender gavemodtageren godt. Hvis man pakker en gave op med en eller anden praktisk ting, som man virkelig har brug for, kan det være, at man i et splitsekund er lidt skuffet, men lynhurtigt vil det gå op for en, hvor god en gave det rent faktisk er. Lynhurtigt vil det gå op for en, at vedkommende, som har givet en gaven, faktisk har tænkt virkelig meget over det.

En anden god grund er, at med alderen kommer der nogle praktiske opgaver, som må løses. Det er ikke altid lige sjovt, og derfor kan det i virkeligheden være meget godt, at man får de praktiske ting som gave, så man selv er fri for at skulle købe det.