Det kan være svært at have en ren og pæn hud, ikke mindst fordi man oftest har nogle perioder hvor der er flere hormoner end normalt, og fordi der ikke altid er styr på kost, og generelt er der bare nogle tider hvor huden er hårdere ramt end andre perioder. Det er bare vigtigt vi holder styr på vores hud, og ikke mindst sørger for at holde den ren, pæn og ikke mindst fugtig.

Hvad påvirker huden?

Der er mange faktorer som kan påvirke huden, men oftest er det ting som hormoner, forkert kost og for lidt motion. Hormonerne er det overordnede, fordi det danner talg, og talg giver bumser. Ting som make-up, og diverse parfumerige produkter kan påvirke huden, og vejret er også med til at give huden en tør udseende. Det er vigtigt at tænke over hvordan man behandler sin hud, for det er ikke noget man kan få nyt af, og du skal trods alt leve med din hud indtil du dør.

Hormoner i kroppen?

Det er typisk i teenageårene kroppen producerer en masse talg, som giver uren hud. Der er ikke meget der kan gøres ved det, udover fugt til huden, og passe på med hvad der indtages, og den motion der bliver dyrket. Hormonerne kan påvirkes yderligere, hvis man indtager flere hormoner, end kroppen i forvejen har. Det sker hvis man bruger prævention, p-piller for eksempel, eller en spiral. Det frigiver en masse hormon, som giver dårligere hud, og ikke mindst urenheder. I forbindelse med en piges menstruation, opleves uren hud også, så det har altid en sammenhæng med hormonerne.

Hvad gør man ved for meget sukker?

Sukkerindtaget har også en betydning for kroppens urenheder, og er en god faktor til uren hud. Det skyldes fedt, og for mange kalorier, som påvirker huden negativt, hvis du vil have en sund hud, så tænk på din kost, og spis frugt og grønt. Lige meget hvilken alder du har så spis altid frugt og grønt, og eventuelt spis efter y-tallerkenen. 1/3 grønt, 1/3 kød & 1/3 pasta/ris/kartofler, det er sådan du kan gøre under måltiderne.

Hvordan påvirker motion kroppen?

Dyrker du ikke motion, så kan det være du skal til og i gang. Motion påvirker kroppen positivt, og giver dig en god sund krop. Det er ikke kun fordi huden har godt af det, men du har også. En times gåtur dagligt er rigeligt, hvis ikke du dyrker motion i fritiden, frisk luft til hovedet, og ikke mindst D-vitamin til kroppen og huden, så giv den gas, og styrk din hud.

Pas på dig selv og din hud

Det er vigtigt at passe på sig selv, hvis du har en tør hud, så brug fugtighedscreme, det bidrager til at give huden fugt, hvorimod hvis du har fedtet hud, så find en creme som passer netop dig. Det kan være svært at vide hvad din krop og hud har brug for, derfor kan du med fordel gå til en hudpleje, hvor de vil give dig en behandling, og rådgive dig.