Er du på udkig efter den helt perfekte hvidvin til din mad eller blot til din fredag aften? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om netop hvidvin, således du kender nok til emnet, til at du kan tage det helt rigtige valg ude i butikkerne. Denne lille guide introducerer dig altså for nogle af de 3 mest kendte hvidvine, men har du allerede én bestemt vin i tankerne? Så kan du lige her gå på opdagelse i et stort udvalg af hvidvin.

Chardonnay

Nogle af de mest kendte druesorter indenfor hvidvin er således Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc. Chardonnay er en druesort, der stammer fra Bourgogne i Frankrig. Det er en drue, der er nemt at dyrke. Den tilpasser sig nemlig relativt let til det klima, den dyrkes i, og dette er især en fordel i Frankrig, hvor de netop oplever mange forskellige klimaer. Druen bliver, som sagt, brugt til at lave hvidvin, og den bliver desuden dyrket hele verden over – og med stor succes. Den bliver dog ikke udelukkende anvendt til at fremstille hvidvin, men ligeledes til at fremstille champagner og mousserende vine. Det er en drue, hvis fylde nærmest er smøragtig, og dufter du til en hvidvin af Chardonnay druen, vil du opleve en duft af tørret frugt.

Riesling

En anden yderst kendt druesort er Riesling, som stammer fra både Tyskland og Frankrig. Dette er en drue, der ofte laver mere forfriskende hvidvin – hvert fald, hvis man sammenligner den med vine på Chardonnay druen. Den kan levere vine, hvis smag er både sød og tør, og dens kendetegn er duften, som ofte dufter petroleum. Riesling druen laver hvidvine, der ofte er friske og som smager af honning og frisk frugt. En Riesling hvidvin kan med stor fordel serveres til dampet fisk eller cremede supper, hvis du skal drikke den til maden.

Sauvignon Blanc

Sidst, men ikke mindst, er der Sauvignon Blanc, som stammer fra Bordeaux i Frankrig. Det er en drue, man får mest ud af, når den er ung, og derfor lagres den oftest ikke så længe. Har du således en sådan hvidvin liggende, bør du drikke den indenfor 3 år efter dens fremstilling. Den har en smag af urter, grønne blommer, friske æbler eller hyldeblomster.