En gode gave til børn er udendørs legetøj, hvilket selvfølgelig er mest anvendt i sommerhalvåret. Dog er de danske børn vokset op i institutionsmiljøet, hvor udendørs lege finder sted hele året rundt. Derfor kunne en sjov gave i form af et legetøj til barnet være et løbehjul. Igennem de sidste mange år har løbehjul fået en god status af børnene. Det er et meget populært transportmiddel, som man kan tage med sig, hvis barnet også skal på en lang gåtur i f.eks. tivoli, zoologisk have eller på ferie. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvorfor et løbehjul er en god gave til barnet, som elsker at være udenfor.

Hvorfor bør man give et løbehjul i gave?

Børn elsker at være i bevægelse, uanset om det er på mooncars, løbecykler eller løbehjul. Man kommer nemlig hurtigere frem, ved at køre rundt end ved at gå. Løbehjulet er, udover at være en sjov aktivitet, også med til at bidrage til barnets balancetræning. Løbehjulet er beregnet til at lave tricks på, og kan også være en del af en mere krævende aktivitetsleg. De kan også nemt klappes sammen, hvilket betyder at de er nemme at tage med i bussen, metroen, toget eller bilen, hvilket gør det meget anvendeligt. Derudover kan man både benytte sig af det indenfor og udenfor. Løbehjulet kan også tilpasses til barnet, efterhånden som det vokser med tiden. 

Kan blive til en hobby på sigt

Flere og flere børn samles i dag ved diverse skaterbaner. De benytter nemlig deres løbehjul til at lave tricks på. Dog kræves der et trick løbehjul, hvis barnet skal bruge det til tricks. Et trick løbehjul har nemlig mere solide og slidstærke løbehjul, som kan klare en hårdere omgang. De kommer alle sammen med en stiv ramme, hvilket gør at de ikke kan klappes sammen. De har også mindre hjul end de almindelige løbehjul, da de er lavet til at skulle bruges på diverse ramper og baner med et ujævnt underlag. Derudover vil det også mere robust. Man kan få et trick løbehjul i materialet titan, som har den effekt, at løbehjulet får en lav vægt. Den lave vægt gør det nemmere at hoppe og lave tricks med. 

Husk sikkerheden på et løbehjul

Uanset hvor gammel man, når man kører på løbehjul, så skal man huske sikkerheden. Dertil behøver man altså både en hjelm og handsker, når der skal køres på et løbehjul. Lad barnet finde sit eget niveau, så de selv har kontrol over at styre det. Lad ikke barnet køre alene i trafikken, før de kan benytte sig af bremserne.