Når efteråret så småt melder sin ankomst, betyder det også en udskiftning i børnenes overtøj. Sommerjakken skal erstattes af regntøj og termotøj, men med det store udvalg på markedet, kan det være svært at overskue hvad man egentlig bør holde øje med. Det giver vi dig et par gode råd til her.

Gummistøvler, handsker, hue og basistøj er en også en naturlig del af efterårsgarderoben. By Green Cotton har økologisk drengetøj og pigetøj mærker, hvor du blandt andet kan finde tøj i uld, der er perfekt til efterår. 

Vandsøjletrykket

En af de første ting du kan kigge efter, når du skal købe børne overtøj, er vandsøjletrykket. Det fortæller i alt sin enkelhed, hvor vandtæt overtøjet er. Det måles i mm, og jo højere tallet er, jo bedre. 

Vandsøjletrykket bør mindst være 5.000 mm. Er det under vil det nærmere være vandafvisende. Overtøj med et vandsøjletryk på 8.000-10.000 mm, er meget vandtæt, men det er ikke en nødvendighed. Det handler om behov og hvor lang tid dine børn plejer at være ude i regnvejr. Regntøj vil for det meste have et højere vandsøjletryk end termotøj. 

Sømmende

Sømmende har også en betydning for hvor vandtæt overtøjede er. Svejsede sømme er det bedste at gå efter, hvis du vil være sikker på tøjet er helt vandtæt, og at vandet ikke kommer ind ved sømmende. 

Seler og fleece 

Du kan også overveje, hvorvidt overtøjet bør have seler og fleece. Er vejret til den kølige side, er det en udmærket ide at gå efter fleece i overtøjet, som holder dit barn varmt. Man kan også sagtens finde regntøj med foer, som er oplagt når det både er koldt og vådt.

Seler er optimale til babyer og tumlinger, da det sikrer at regnbukserne ikke falder ned, selv under leg. I en større alder, hvor barnet selv går på toilet, kan det være en god ide at købe bukser med elastik talje i stedet. Du kan også finde regnbukser med elastik bånd i bunden, som kan sættes fast under gummistøvlen.