Når du handler efter sko, vil du have mere end mode i tankerne – du vil også overveje funktion og holde dine fødder i god form. Du skal finde ud af hvad du vil have, alt fra de populære Duffy sko til birkenstock. Disse 10 tip kan hjælpe dig med at vælge de rigtige sko:

De gode råd

  1. Tag en spor af din fod med dig. Placer enhver sko, du tror, ​​du måske køber på toppen af ​​sporingen. Hvis skoen er smalere eller kortere end sporingen, prøv ikke engang den.

  2. Handle sko om eftermiddagen – din fod udvides naturligvis med brug i løbet af dagen.

  3. Bær den samme type strømper til butikken, som du har til hensigt at have skoene på.

  4. Få en sælger til at måle begge fødder – og mål dig hver gang du køber nye sko. Fodændring med alderen, som ofte bliver større og bredere. Hvis den ene fod er større end den anden, skal du købe en størrelse, der passer til den større fod.

  5. Stå i skoene. Tryk forsigtigt på toppen af ​​skoen for at sikre dig, at du har en halv tomme mellemrum mellem din længste tå og enden af ​​skoen. Dette giver plads nok til, at din fod kan trykke frem, mens du går. Vrik med tæerne for at sikre dig, at der er plads nok.

  6. Gå rundt i skoene for at bestemme, hvordan de har det. Er der nok plads ved fødderne? Passer hælene tæt, eller klemmer de eller glider de af? Rationaliser ikke, at skoene bare skal “bruges i.” Find sko, der passer lige fra starten.

  7. Stol på dit eget komfortniveau i stedet for en skos størrelse eller beskrivelse. Størrelser varierer mellem producenter. Og uanset hvor behagelig en annonce hævder, at disse sko er, er du den rigtige dommer.