Man kan næsten ikke købe et sup board uden også at have investeret i en god sommer våddragt eller en svømmevest. Selvom sup boardet er det store køb i sidste ende, så kommer man bare ikke udenom våddragten, neoprenskoene eller en god svømmevest. Det er must-haves og en essentiel del af beklædning når man surfer. Derfor bør du også overveje hvilket sup udstyr som du skal bruge.

En god våddragt til surfing giver mange flere timer på vandet og det forøger samtidigt lysten til at surfe. Neopren er et strækbart, isolerende og fleksibelt materiale, hvorfor det har stor indflydelse på dig som aktiv surfer. En våddragt har nemlig til formål at skabe en isolerende effekt, når du er i vandet og samtidigt skal den holde dig varm i det kolde vand. En våddragt sidder tæt til huden og især i halsen skal den sidde tæt. Det er med til at sikre, at der ikke trænger vand ind i våddragten, hvilket er en stor fordel for dig. Sørg derfor altid for at din nye våddragt sidder tæt i halsen. Det giver den bedste oplevelse!

En god våddragt holder dig varm og mens du bevæger dig bliver våddragten ved med at skabe isolering. Det giver i sidste ende mulighed for at surfe hele og halve dage, kun forbeholdt drikkepauser og tid til at nyde solen med de andre. Derfor skal du også se på udvalget af våddragter og tage stilling til dit behov for surfing. En god våddragt holder i rigtig mange år, så længe den vedligeholdes og plejes.

Et stort udvalg af neopren

Der findes et stort udvalg af godt neopren tilbehør til både børn og voksne. Dét man skal huske, når man køber neopren tilbehør er blandt andet, at tilbehør som dette har en ufattelig lang levetid. Et par gode neopren støvler holder i mange år og derfor kan du også roligt tillade dig at købe neopren støvler, som måske er en smule dyrere. Et par neopren støvler skal nemlig ikke udskiftes på samme måde som et par almindelige par kondisko. Brugstiden på disse er betydeligt længere. Køb du derfor trygt et par gode og varme støvler til surfing og bliv klædt godt på!

I sommeren 2021 oplevede flere hvordan der pludselig blev givet bøder til surfere, som ikke bruger en svømmevest. Det handler om sikkerhed og i sidste ende er det din sikkerhed på vandet. En svømmevest skal skabe opdrift, tryghed og sikre, at du kommer på land og hjem i fred og ro, hvis der skulle opstå problemer på vandet. Selvom du måske allerede er en god surfer og har styr på tingene, så er en svømmevest et absolut must-have på vandet. Vi har løbende skrevet flere blogindlæg om valg af vest og hvorfor det er vigtigt at bruge en vest på vandet.

Der findes et hav af forskellige typer, modeller og farver. Mange sup surfere vælger impact svømmevesten, grundet opdrift og bevægelighed. Det unikke ved en svømmevest er brede udskæringer under armene, som giver maksimal bevægelighed og frihed til at paddle. Det er blandt andet nogle af disse elementer som gør svømmevesten til en ideel vest når du skal surfe. Svømmevesten skal sidde tæt til kroppen, men du skal selvfølgelig kunne bevæge dig og føle dig tryg på vandet.