Mange mennesker oplever på daglig basis at have smerter i ryggen, og ofte er årsagen til smerterne ukendt.

Hvis du er en af dem, der ofte har ondt i ryggen, er der er nogle ting du kan gøre, for at forebygge og lindre rygspændinger og smerter.

Dyrk motion

Hold dig i god form og undgå foroverbøjede stillinger i dagligdagen. Tænk over, hvordan du sidder, når du er på arbejde, spiser og slapper af i sofaen. Skift kontorstolen ud med en Håg stol, der er god for ryggen og hjælper dig med at sidde rankt.

Din ryg vil få det bedre, og du mindsker risikoen for at få smerter, hvis du holder dig i god form. Det er især vigtigt at styrke din ryg og mavemusklerne. Træning af ryg- og mavemusklerne styrker nemlig de muskler, der omgiver og støtter din rygsøjle. Hvis du træner regelmæssigt, kan det være med til at forebygge rygsmerter.

Hold pauser

Tag pauser og rejs dig op, hvis du har siddet ned i flere timer. Rygsmerter kan blive forværret, hvis du bliver siddende i samme stilling i for lang tid. Sørg derfor for at rejse dig op og strække ud hver halve time.

Skift din seng ud

Sov på en fast madras for at undgå at skabe for meget spænding i ryggen. En blød seng kan virke behagelig, men den kan faktisk være med til at forværre dine rygsmerter. Sørg derfor for at sove på en fast madras.

Pas på din krop når du træner

Vær ikke for hård mod dig selv, når du laver fysiske aktiviteter. Overdreven træning og fysiske anstrengelser kan være med til at forværre dine rygsmerter. Sørg også for at varme godt op, før du går i gang, og mærk efter i din krop, når du træner.