Når man er lille, er det ikke noget man tænker over, hvis man har skæve tænder. Det er først når man bliver lidt ældre, at det er noget, som man ligger mørke til. Det er også først når man bliver en smule ældre, at man kan få tilbudt at få bøjle på hos en bøjletandlæge, hvis man har skæve tænder, eller et forkert bid.

Hvis du for eksempel har stort over, under eller krydsbid, kan du få tilbuddet om bøjle. Hvis man ikke passer på sine tænder, eller ikke får bøjle på når man burde, kan tænderne blive rigtigt grimme og gøre ondt senere i livet – derfor er det vigtigt med en bøjletandlæge. Mangler du bøjletandlæge i København eller Lyngby? Så kan du finde det ved at klikke på linket.

Derfor er det så vigtigt at få bøjle

Hvis man går til tandlægen som man skal, så er det nok der man får at vide, at man skal have bøjle på. Tit og ofte er det når man er ung, at man får denne melding. Det kan dog også sket for nogle voksne, hvis de ikke har fået den hjælp de skulle, da de var unge, eller hvis deres tænder har rykket sig og skabt problemer som kun kan hjælpes med bøjle.

Det kan måske være en lidt træls ting at få at vide, at man skal til at have bøjle på. det er jo trods alt rimeligt permanent. Det er dog vigtigt at huske på, at det i sidst ende er for ens eget bedste, at man får bøjle på.

Tandlægeskræk

Når man snakker om tandlægeskræk, er det højst sandsynligt noget helt andet ved bøjletandlæger end normale tandlæger. bøjletandlæger rør ikke andet end den bøjle, som de sætter på. Der er derfor ingen grund til panik – de er uddannede og har fuldstændig styr på det, som de laver.