Hvor loftslamper har til formål at sikre gode generelle lysforhold og sprede en bestemt, typisk hyggelig stemning i rummet, har bordlamper ry for at være rent praktisk anlagte. Bordlamper bruger du trods alt blot til at sprede lokal belysning et sted i rummet, hvor du har brug for at kunne se noget endnu mere skarpt – fx teksten i bøger, magasiner og på dokumenter. Men bordlamperne kan mere.

Få en flot Svend Aage Holm Sørensen bordlampe til hjemmet

Ønsker du en bordlampe til hjemmet, der udover blot at kunne tjene et rent funktionelt formål også har en æstetisk kvalitet, der gør lamper værd at se på, så kan du få en Svend Aage Holm Sørensen bordlampe. Svend Aage Holm-Sørensen var en dansk designer, hvis forskellige bordlamper har fået et internationalt ry. Det gælder fx hans stilrene Bloom-, Silhoutte-, Brass Top- og Ambience-lamper.

Bloom- og Silhouette-lamperne viger fra standarder

Bloom-lampen har en flot metallampeskærm med et skråtstillet tværsnit, så skærmen i stedet for at have en klassisk tragtform er lettere asymmetrisk set fra siden. Hvad angår Svend Aage Holm-Sørensens Silhoutte-lampe, har den en tilbagelænet skrå skærm, der spreder indirekte belysning i rummet ved, at lyset fra pæren først rammer den skrå skærm, hvorefter lyset sendes videre nedad.

Brass Top- og Ambience-lamper repræsenterer fortid og nutid

Brass Top er en lampe med et retro-look, da den med sin simple og diskrete form, som messingen får det bedste frem i, leder tankerne hen på tidligere tiders kontormiljøer, hvor at det var de mørke jordfarver samt glinsende ædelmetalliske skær, der dominerede. Ambience-lampen er langt mere moderne med den karakteristiske, V-formede fod og pastelfarvede skærm ved de kulørte modeller.

Simpliciteten går på tværs af alle Svend Aage Holm-Sørensen lamper, så hvis du er til prangende lamper, så skal du nok lede andre steder. Men ellers er der danske designerlamper for enhver smag.