Hvordan kan du skabe ro og idyl i og uden for hjemmet? Svaret er vegetation, dvs. blomster og andet grønt. Måske har du ikke plads nok til at have nogle klassiske blomstervaser stående, eller det kan være, du ikke ønsker stående vaser, da du har børn rendende rundt. Her er svaret at lade planter hænge ned fra loftet, hvilket du kan gøre med simple planteophæng, der også kan være dekorative.

Brug pladsen optimalt med planteophæng

Planteophæng er dybest set bare vaser designet til at hænge fra loftet på snore, så du kan nok gætte, at der er vidt forskellige designs, hvad angår farver og stilart. Du kunne fx vælge et planteophæng med en afrundet form og diskret grå farve, så ophænget lidt ligner en let morter. Du kunne også vælge et planteophæng med en mere moderne form – fx et sort ophæng med fint, kedelagtigt look.

Plantekasser lader blomster stå sikkert indendørs

Hvis du har plads i hjemmet til at lade nogle planter stå fremme i stedet for at hænge ned, så kan du sørge for, at de står stabilt, ved at lade dem gro i en plantekasse. Disse ligner lidt højbede, men er i modsætning til højbede ofte møntet på indendørs brug. Du vælger dog at give afkald på din mulighed for at lade planten gro i noget slankt og småt, når du vælger plantekasse over en fin vase.

Hvad gør du udendørs? Overvej en flydeø

Udendørs kan du få plads til flere planter ved at stille højbede an, men har du et lille vandløb, kan du faktisk gøre noget mere kreativt. Du kan nemlig få en flydeø konstrueret, som har en rørramme og gør det muligt at have planter groende ude midt på vandet. Så dine muligheder er faktisk mange.

Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan gøre for at få mere grønt.