For at hjælpe dig med at undgå de almindelige fejl, der er foretaget, når du specificerer og bruger rustfri fastgørelsesmidler, har vi sammensat en kort Do’s and Dont’s guide, til når du skal ud og investere i værktøj og rustfri bolte..

DO: Vælg den rigtige karakter.

Der er mange forskellige kvaliteter af rustfrit stål. De to almindeligt anvendte kvaliteter er 304 og 316, hvor 316 er mere korrosionsbestandige end 304. Tommelfingerreglen er, at hvis fastgørelsesorganet befinder sig i et ætsende miljø (f.eks. Inden for 5 km fra kysten), foretrækkes 316, især hvis fastgørelseselementet er at se, da 316 er mindre lig med ‘te-plet’ eller udvikler en brun misfarvning (se foto af beslag, der viser te-farvning).

DO: Vælg den rigtige overfladefinish.

Jo glattere eller mere poleret finish, desto bedre er korrosionsbestandigheden. Nogle rustfrie produkter har en børstet, satin eller ‘råere finish’ – f.eks. sometme på hængsler, fittings, downpipes. Denne type finish kan fange små partikler (f.eks. Salt), der beskadiger det beskyttende chromoxidlag på det rustfrie stål, hvilket forårsager ‘te-farvning’ og derfor giver et rustigt udseende. Dette forværres, hvis rustfrit stål ikke udsættes for regnvand for at vaske partiklerne af.

IKKE: Forurener

Det er her dine værktøjer videregiver små forureninger (f.eks. Jernfyldninger). Denne rust på overfladen af rustfrit stål og kick-start korrosion. Dette kan også opstå, når jernfyldninger fra slibestål sprænges på rustfrit stål.

IKKE: Årsag galvanisk korrosion

Det er her to forskellige metaller er i kontakt, reagerer og forårsager korrosion. For eksempel bly- eller kobberglimt på et zink / aluminium tag. Galvanisk korrosion kan være en risiko for de andre metaller, når de er i kontakt med rustfrit stål, og sammenføjningen er våd. Vi anbefaler at undersøge situationer, hvor du har bekymringer relateret til mulig galvanisk korrosion.