Komponenthegn kaldes undertiden stick-bygget hegn. Du samler hegnet fra individuelle stykker, såsom plader og skinner. Disse hegn tager længere tid at bygge, men kan følge konturerne i landskabet, en teknik kaldet reoler. Nogle typer træhegn er tilgængelige som komponenter. Præmonterede panelhegn kan være lettere at samle, men kan muligvis ikke følge landskabet som et komponenthegn. Du kan montere nogle justerbare paneler, men du er nødt til at trappe andre op for at rumme skråninger. Metal, vinyl og nogle træhegn fås som paneler. Du kan købe forskellige paneler hos wimex.

Træhegn

Et moderne cedertræ-trykbehandlet fyrretræpanelhegn med metalstøttereskinner.

Træhegn har et traditionelt udseende, men kræver løbende vedligeholdelse. Det kan være nødvendigt at male eller plette dem hvert par år. Træpanelhegn – nogle gange kaldet lagerhegn – forbedrer privatlivets fred og sikkerhed og er et godt valg til at sætte grænser for børn og kæledyr. Der er to grundlæggende typer paneler: Brædderne på et solidt panelhegn støder mod hinanden. Den ene side af panelet viser pikets ansigter, mens den anden side viser skinnerne. Et solidt panelhegn er godt til at skjule uattraktive områder eller skjule en kørebane fra syne. Shadowbox-paneler bruger skiftende tavler på hver side af hegnsskinnen for at give hegnet det samme udseende på begge sider, tillade luftcirkulation og give delvis udsigt.

Split-rail hegn

Split-rail hegn – også kendt som post-and-rail hegn – tilføjer et rustikt look til et landskab. Brug denne type hegn til at definere specifikke områder i din have eller give en let synlig adskillelse langs egenskabslinjer. Afhængigt af regionen og stilen findes træhegn i cedertræ, fyrretræ, rødtræ eller gran. Cedertræ og rødtræ er modstandsdygtige over for henfald og insekter. Gran og fyr er typisk trykbehandlet for at afskrække insekter og forfald. Bemærk: Trykbehandlede hegnmaterialer kræver varmgalvaniserede eller rustfrie stålfester og hardware. Kontroller emballagen for fastgørelseselementer og hardware for at sikre, at de er mærket til brug med trykbehandlede materialer.